כמו כן, יש עוד משהו שחשוב לדעת: לאור תיקון 190, אתם יכולים לחסוך סכומי כסף נכבדים לפנסיה שלכם, אשר יהיו פטורים ממס, ונזילים בכל רגע נתון מעל לגיל 60. איך זה עובד? המשיכו לקרוא.
קצת רקע בבקשה
בעבר הרחוק, כלומר לפני שנת 2008, ניתן היה להפקיד כספים בקופת גמל לחיסכון, ולמשוך אותם בצורה הונית, כלומר למשוך את כל הסכום בבת אחת. לאחר תיקון 3 לחוק קופות גמל, האופציה הזו נעלמה, ולמעשה הפכה את קופות הגמל למוצר פחות רלוונטי. עם זאת, בשנים האחרונות נחקק תיקון 190 לפקודת מס הכנסה, שהפך את הנושא של חיסכון באמצעות קופות גמל לרלוונטי בשנית.
בתיקון זה נקבע כי ניתן לקבל את הכספים שהצטברו כקצבה חודשית שתהיה פטורה ממס רווחי הון. משום כך, מי שיש לו כספים בבנקים, תיקי השקעות וכדומה, שווה לו לבדוק על האפשרות של להעביר את הכספים הללו לקופות גמל, שהרי כך הכספים יהיו פטורים ממס רווחי הון בעת המשיכה. בעצם, נוצרה באמצעות תיקון 190 אפשרות למה שנקרא "פרישה מדומה": מי שממשיך לעבוד למרות שהגיע לגיל פרישה, יכול להמשיך לקבל קצבת פנסיה ומשכורת בו זמנית, ועדיין ליהנות מפטור ממס כאילו הוא בפנסיה.
כמו כן, התיקון אף קבע כי מי שמעוניין בכך, יכול למשוך את כל הכספים בבת אחת (כלומר, להוון את הכספים), וזאת בתשלום מס מופחת של 15% נומינלי (כל עוד, החוסך נהנה מקצבה חודשית אישית בגובה של 5,012 שקלים בחודש, נכון לשנת 2024).
אם יש לכם הון עצמי מעל ל-300,000 שקלים ואתם מתלבטים כיצד לנצל אותו, או שאם שאתם מתקרבים לגיל פרישה ורוצים לשמוע על קיבוע זכויות וכיצד הוא נעשה, השאירו פרטים ונוכל לעזור לכם לתכנן את הפרישה שלכם על הצד הטוב ביותר.