ישראלים רבים נותנים לכסף שלהם "להירדם" בפקדונות בבנקים. ריבית בנק ישראל עלתה בשנים האחרונות, ועומדת כיום על 4.5% לשנה, אולם אין כיום בנק בישראל שייתן לכם אפילו את הריבית הזאת, וזאת גם אם תסגרו את הכסף למשך שנה שלמה. מרבית הבנקים, יתנו לכם 0.25%–0.5% פחות מריבית בנק ישראל (שלא לדבר בכלל על ריבית הפריים), וזאת רק אם תסגרו את הכסף לשנה כאמור. מעבר לכך, ריבית בנק ישראל צפויה להישאר ללא שינוי דרמטי בטווח הנראה לעין (אולי ירידה של רבע אחוז במועד הקרוב, אולי במועד לאחר מכן). מנגד, שוק ההון עשה שנה טובה יחסית ב-2023, אבל אל לנו לשכוח את השנה הלא פשוטה של 2022; כלומר, שוק ההון אינו מהווה אלטרנטיבה טובה לחיסכון לטווח קצר עד בינוני, שהרי אין לדעת מה יוליד יום.
פקדונות בבתי השקעות: הדבר הכי טוב שלא הכרתם
משום כך, ישראלים המחפשים חסכונות לטווח קצר שיהיו בטוחים באופן יחסי, מניחים שלמרות שהבנקים אינם מציעים תמורה הולמת לכסף שלהם, פשוט אין להם ברירה אחרת. עם זאת, האמת היא שיש ועוד איך: הגיע הזמן שתכירו את האפשרות של פקדונות בבתי השקעות. בתי ההשקעות השונים עובדים ממש כמו בנקים, ונותנים הלוואות בשוק האשראי הפרטי. כדי לתת אשראי, הם זקוקים ללקוחות שיפקידו אצלהם כסף בפקדונות, ובניגוד לבנקים, הם מוכנים להתחרות עליכם כלקוחות. בממוצע, בבתי ההשקעות תוכלו לקבל עוד אחוז שלם מעל הבנקים בריבית על פקדונות, מה שלגמרי משנה את המשחק של חסכונות לטווח הקצר והבינוני.
כלומר, אם על כל מאה אלף שקלים שתפקידו בבנק, תקבלו בערך ארבעת אלפים שקל תוך שנה, בבתי השקעות, תקבלו מעל חמש. ככל שתפקידו יותר כסף, הסכום שתקבלו יהפוך משמעותי יותר. והיופי? שאין הבדל של ממש בין פיקדון בבתי השקעות לבין פיקדון בבנק מבחינת סיכון. זה פשוט לקבל יותר כסף על אותו הדבר.